Smink och skönhet

Trött på att behöva sminka dig varje dag?

Är det någon mer än jag som är trött på att behöva sminka sig varje dag? En vän berättade om fransförlängning, vilket ska ge fransarna såväl längd som svärta och dessutom göra dem fylligare om så önskas. Med hjälp av fransförlängning kommer fransarna att se naturliga ut, men utan att du behöver sminka dem varje dag. Det här är lite av en dröm för många av oss tjejer. Min tanke är att jag slipper måla dem till vardags, men att jag kan komplettera med exempelvis eyeliner och ögonskugga för ett mer dramatiskt uttryck, till exempel vid fester och andra mer speciella tillfällen.

Så här går det till

Innan du väljer vilken salong du ska gå till för din fransförlängning är det viktigt att du kontrollerar att den är certifierad, och att medarbetarna där är ordentligt utbildade och använder bra produkter. Bellestore har produkter av hög kvalitet och erbjuder även utbildningar. Annars kan du råka ut för mindre bra resultat. Innan och efter besöket bör du inte använda oljebaserade produkter som kan lösa upp limmet. Du får inte heller ha en infektion eller vagel i ögat. I dessa fall ska du vänta i minst tre veckor innan du gör förlängningen. Väl på plats kan fransarna appliceras med ett par olika tekniker beroende på stylist och salong. Du kommer överens med fransstylisten om vilken som passar just dig.

Hur länge håller det?

Resultatet håller i tre till fyra veckor, men det beror också på dina egna ögonfransar, samt vilken teknik du väljer. Se till att vara noga med skötselråden för ett så hållbart resultat som möjligt. Den vanligaste metoden är single lashes, där en syntetisk frans limmas fast på varje enskild naturlig frans. Vill du ha ett naturligare och ”fluffigare” resultat rekommenderas volymfransar, där flera extra tunna fransar limmas fast tillsammans på en av dina naturliga. Detta kostar dock lite mer. Du kan själv välja längd, tjocklek och till och med färg på vissa salonger. Väl värt att testas! Ögat öppnas verkligen upp och du kommer känna dig kanonfin!