Stiltips

Snygga designerarmband från Sverige

Det har alltid funnits armband att smycka sig med men på de senaste åren har det varit modernt med flera på samma gång, i olika material och stilar. Först var det mest ungdomar som sparade sina festivalarmband för att förlänga upplevelsen från festivalen de besökt. Sedan kom insamlingsarmbanden, de som har pärlats av fantastiska barn och vuxna för att belysa en sjukdom, samla in pengar till forskning eller ge ett budskap såsom ”MeToo-rörelsen”. Men den blandade armbandskulturen håller i sig och det fina är att allt går att kombinera och alla bär sina favoriter oavsett ålder och budskap. Det finns ett flertal svenska designers som gör riktigt snygga armband.

Mer än bara välgörenhet

Numer så behöver inte armbanden inneha ett budskap eller köpas för välgörande ändamål, utan det tillverkas snygga moderna armband, både för damer och herrar, i olika material. Metall såsom silver och guld samsas med läder, flätad textil och pärlor eller sten. Mycket av designen går att få som ringar och halsband för att ytterligare komplettera sin personliga stil. Här började det med att de svenska killarna letade efter personliga smycken i bra kvalitet och tillslut bestämde sig för att designa egna produkter.

Smycken för alla

Att designa armband, ringar och halsband idag har flera fördelar då modet mer och mer går åt unisex. Vikten med snygg design har flyttats från könstillhörighet och mer och mer gått över till att visa en stil, symbolisera frihet, materialvalet blir ett statement för det ekologiska och hållbara. Som svensk designer av smycken och tillbehör har vi en lång kultur bakom oss där vi tillverkat silver- och guldsmide, textilkonst och läderarbeten. I armbandsmodet är mer eller mindre allt möjligt att kombinera och de flesta använder flera olika tekniker och material. Svensk design är alltid spännande och vidsynt, nyskapande och väl genomtänkt.