Inredning

Riktigt snygga sängkläder

Sömn är helt avgörande för vår hälsa och vi spenderar ungefär en tredjedel av vårt liv i sängen. Med tanke på det borde vi vara noga med att välja rätt sängkläder, vilket tyvärr många slarvar med. Om du vill vara säker på att köpa sängkläder som du trivs med länge ska du dels välja sköna material men också en design som passar in i den övriga inredningen av sovrummet.

Välj naturmaterial som andas

När du sover så svettas du mer än vad du kanske tror och den fukten ska sängkläderna klara av att transportera bort, annars blir det ingen lugn och rofylld natt. Välj därför naturmaterial som till exempel bomull eller linne när du ska köpa sängkläder. Bomull finns i mer lyxiga varianter som egyptisk bomull, gärna vävd till satin.

Rätt stil på sängkläderna

Som alltid när det kommer till inredning är det helheten som räknas. Därför bör du, innan du väljer, kika runt i ditt sovrum och tänka efter vad som är din stil. Hur ser lakanen ut som passar in med övriga möbler och färger? Eftersom du säkert vill att dina sängkläder ska tåla många tvättar gör du bäst i att titta efter alternativ med hög kvalitet, det lönar sig i längden.