Mode, Stiltips

Häng med i modesvängarna

Mode är något som intresserar många men det är också något som är väldigt rörligt. Det gör att du regelbundet behöver uppdatera dig om vad som gäller just nu för att hänga med i svängarna. Det som är trendigt under våren är nödvändigtvis inte lika trendigt redan efter sommaren.

Under våren och sommaren 2018 blev blommönstrade kläder mycket populära, oavsett om blommorna prydde klänningar, toppar eller byxor. Volanger, insydda midjor och wrapformade klänningar och toppar var också populärt – gärna i skira och luftiga material. Under sommarmånaderna var framför allt olika nyanser av gult mycket trendigt, precis som gröna nyanser.

När hösten kom byttes blommorna ut mot rutor i olika färger och varianter – gärna på kappan men också på exempelvis byxor och kavajer. Andra saker som vi har kunnat se mycket av under hösten och en bit in på vintern är dunjackor, beige toner, pälsjackor (främst i fuskpäls) och sammet.

Hur kommer då modet se ut under 2019? Några saker som tros bli populära är lila och vitt på vitt, liksom skira och romantiska material. Blommiga mönster tros också hålla i sig till 2019. Vad gäller accessoarer lutar det åt att hår- och huvudaccessoarer kommer står i centrum – gärna utstickande sådana.