Hushållsekonomi

Jämför långivare när du ska låna

När du bestämt dig för att ta lån är det några saker som är extra viktiga. Av dessa är hur mycket ränta du betalar kanske det allra viktigaste. Det är trots allt räntan som avgör kostnaden för lånet. Har du dessutom betalningsanmärkning och vill ta ett lån innebär det ofta att räntan i vissa fall kan bli ännu högre. Det är alltid viktigt att titta på kostnaden för lånet, inte bara hur snabbt du kan få det, även om du planerar att betala tillbaka lånet inom en snar framtid. Saker kan hända och plötsligt är du tvungen att skjuta upp lånebetalningen.

Att hitta bästa räntan

Det finns flera sidor som låter dig jämföra långivarnas räntor. Se till att använda dem! Som sagt är räntan det som avgör hur mycket lånet kostar dig och tiden du ägnar åt att jämföra långivarnas räntor innebär sparade pengar för dig. På sajterna kan du läsa om långivare du inte kände till sedan innan och det ger dig chansen att upptäcka nya företag som kanske passar dig bättre. Som låntagare med betalningsanmärkningar kan du även jämföra de långivare som lånar ut under dessa förutsättningar. Idag är det vanligt att låna trots betalningsanmärkningar så det finns fler och fler alternativ. Se till att jämföra med Creddit – det tjänar du på!

Spara pengar på att jämföra befintliga lån

När du väl tagit ett lån kanske du stannar hos den långivaren tills lånet är avbetalt. Men om du inser att du betalar för dyr ränta och har en del betalningar kvar att göra, varför inte jämföra och flytta över ditt lån? Det är inte svårt och kan spara dig pengar. Det går även bra att flytta lån om du har betalningsanmärkningar, men se till att den nya långivaren accepterar detta. Du tjänar alltid på att jämföra och vara en aktiv låntagare. Företagens villkor ändras hela tiden så gör jämförelser regelbundet. Och tveka inte att ta steget att flytta över lånet om det är det bästa för dig.