Inredning

Förändringar inom inredningstrender

Förändringar kring vad som är trendigt inom inredning går relativt långsamt, vilket är bra för dig som konsument. Trenderna inom inredning påverkas av världen i övrigt. Den senaste tiden har framförallt frågor gällande miljö- och klimat gjort ett avtryck även på inredningsvärlden. Gröna toner men även mer second hand är populärt.

Att återbruka dina gamla möbler eller fynda äldre möbler på loppisar är en del av tänket i hållbar inredning. Allt du köper behöver inte vara nytillverkat utan du kan göra flera fina second hand-fynd för en mindre summa pengar. I det hållbara tänket har de naturnära färgerna grått, beige och brunt letat sig in.

Under 2017 och 2018 har också mer jordnära färger som lejongult och djupgrönt letat sig in. Trots att världen blir allt mer teknisk verkar vi längta tillbaka till naturen och enkelheten. När vi kommer hem från jobb och skola behöver vi koppla av och lugna färgskalor kan hjälpa oss att varva ner.

Naturmaterial som trä, sten och hampa blir allt mer viktiga inslag. Du kan exempelvis gå ut i skolan för att hitta en fin trädgren att lägga på fönsterbrädan tillsammans med ett par vackra stenar. Den vita och avskalade trenden är på väg bort för en mer ombonad känsla i naturmaterial med mustigare färger.