Inredning, Trender

Inredningstrender för det nya året

I slutet av året brukar man sammanfatta men också skriva ner nya planer för det nya året – så också i inredningssammanhang. År 2018 års hetaste trender var naturliga material, djupare och jordigare färger samt mer växtlighet i inredningen. År 2019 blickar framåt genom att snegla på 90-talet. Klädindustrin har redan inspirerats av 90-talet genom magväskor och platåskor och nu börjar också inredningsvärlden snegla tillbaka på detta årtionde.

Svampmålade väggar och färgglada mönster

På 1990-talet var svampmålade väggar i blått, orange eller gult verkligen trendigt och det ser ut att komma tillbaka. Gult är en färg som vi sett redan under sommaren och hösten år 2018 men mer i en senapsfärgad nyans. Att svampmåla väggarna med gult tror inte trendspanarna på. Gult passar bäst i detaljer och svampmålningen får gärna vara i gråa nyanser och påminna om kalkade väggar.

Glasbord och skulpturala bord

Borden verkar hamna i fokus och en spirande trend verkar vara glasbord som även de doftar starkt av 90-talet. Vill du inte ha ett glasbord kanske du bör satsa på trenden med skulpturala bord. Om inredningen i övrigt är minimalistisk och har raka former kan det vara fint att bryta av med något mjukare och mer lekfullt. Borden blir som konstverk och de får gärna vara träfärgade och ha en högblank yta.