Resa

Magisk jul och nyår i Funäsdalen – en vintersaga i fjällen

Hej älskade läsare! Det är äntligen dags för mig att dela mina planer för årets jul och nyår, och jag kan knappt bärga mig! I år kommer jag att lämna det hektiska stadslivet bakom mig och istället fira helgerna i den förtrollande världen av svenska fjällen, närmare bestämt i den vackra skidorten Funäsdalen. Så, låt mig ta med dig på resan genom mina förväntningar och planer för denna vinterdröm!

Vackra vyer och pulserande snöliv

Jag har alltid drömt om att uppleva julen i en snötäckt vy, och Funäsdalen verkar vara det perfekta stället för det. Med sina majestätiska fjäll och gnistrande snö kommer jag att svepas bort av den vackra naturen och den friska luften.

Ski-in, Ski-out och varma drycker

En av höjdpunkterna i Funäsdalen är det bekväma ski-in, ski-out-läget. Att kunna kliva ut från stugdörren och direkt ge sig ut i backarna är en dröm för en skidentusiast som mig. Efter en dag i pulsen av skidåkning ser jag fram emot att varva ner med varma drycker vid brasan, omringad av nära och kära.

Traditionell svensk jul i fjällstugan

Jag längtar efter att skapa min egen lilla jultradition i fjällstugan. Tända ljus, doften av gran och ljudet av knastrande ved i öppna spisen kommer att skapa den perfekta atmosfären för en traditionell svensk jul. Jag har redan börjat planera julmiddagen med lokala delikatesser och godsaker.

Nyårsafton under stjärnklar himmel

Att avsluta det här fantastiska äventyret med en stjärnklar nyårsafton är som grädde på moset. Funäsdalen erbjuder en spektakulär utsikt över nattens himmel, och jag ser fram emot att välkomna det nya året omgiven av vänner och det majestätiska fjällandet.

Jag kommer självklart att dokumentera hela resan på bloggen, så håll utkik för bilder och uppdateringar från denna vinterdröm i Funäsdalen. Om du har några tips eller erfarenheter från fjällen under jul och nyår, dela gärna med dig i kommentarerna nedan. Jag önskar er alla en magisk och fridfull jul och ett fantastiskt nytt år! 🎄❄️🎉